Ladda ner doktor.se appen här.

Doktor.se omdöme

Hos Doktor.se får både barn och vuxna vård direkt och har sedan starten 2016 en av Sveriges största tjänst för online doktorer. Nätläkare är ett bra komplement till den vanliga vården eftersom du får en professionell bedömning under flexiblare tider på dygnet, vardag som helg. Det spelar heller ingen roll var du befinner dig. Doktor.se ser alltid till att matcha patientens behov till rätt vårdnivå. Därför är det en stor fördel att först prata med en nätdoktor som sedan, om det finns behöv för detta, kan slussa dig vidare till rätt slags vidare vård. På så sätt effektiviseras vården för både den enskilda individen men även för samhället i stort. Doktor.se har hög kompetens med fokus på ett vänligt, personligt och respektfullt bemötande och erbjuder både vård, förebyggande friskvårdsinsatser eller rådgivning om hälsa.

Få hjälp direkt där du är av doktor.se. Ladda ner appen här.

Varför välja en doktor online?

En viktig fördel med online doktorer är flexibiliteten. Behöver du nå läkare, även specialister, finns dessa lättåtkomliga att få tag på även under kvällstid och helger. Att välja en läkare online innebär att du sparar tid och du behöver inte lämna ditt hem eller arbetsplats. Få hjälp direkt, digitalt när det passar dig! När du väljer en doktor online placeras du i främsta rummet med korta ledtider utan lång väntan och inte i ett väntrum där du riskerar att smittas av andra.

Doktor.se bästa nätdoktorn

Det finns skillnader hur man kan kommunicera med en läkare online. Doktor.se erbjuder allt från röst- och videosamtal till chattmöjligheter. Det gör att du fritt kan välja vad som känns bäst för dig eller passar det ärende du undrar över. På Doktor.se får du träffa ett vårdproffs som bedömer ditt vårdbehov och de har även ett stort utbud av specialistvård. Du slipper onödiga läkarbesök för både dig själv eller dina barn och du kan känna dig trygg med att du får en kompetent vård. Dessutom är deras webbplats fullproppad med all nödvändig information presenterat på ett tydligt sätt. De kan visa upp en hög patientnöjdhet, får goda omdömen och recensioner, de samarbetar med Apoteket Kronan och har även traditionella vårdcentraler. Sammantaget gör detta Doktor.se till den bästa nätdoktorn.

Vanliga frågor om doktor.se

Patientavgiften beror på vilken region du är folkbokförd i. Doktor.se är gratis för alla förutom Region Stockholm. Är du folkbokförd i Region Stockholm utgår en patientavgift om du är mellan 18-84 år. Har du frikort eller högkostnadsskydd gäller den, i Stockholms fall ligger högkostnadsskyddet på 1150 kr. Du får alltid besked i samband med besöket vilken avgift som gäller dig och du kan alltså därmed välja om du vill gå vidare eller inte.

På Doktor.se är besöken gratis för alla utom dem som är folkbordförd i Stockholm, är mellan 18-85 år och som då betalar samma avgift som vid ett fysiskt möte. Priset beror på vilken vård som du behöver söka. Högkostnadsskydd gäller. På 1177.se kan du läsa mer vilket pris eller kostnad som gäller för att använda Doktor.se professionella vård för vårdtagare i Region Stockholm.

Många recept kan förnyas hos Doktor.se. Logga in på appen och välj ”receptförnyelse”. För att förnya receptet behöver du svara på några enkla frågor. Det tar bara några minuter. I de flesta fall kommer du också att bli uppringd av en läkare för att ge mer information. Hela processen tar i de flesta fall 15-30 minuter. När allt är klart kan du sedan hämta ut läkemedlet eller produkten på valfritt apotek.

De fall där Doktor.se inte kan hjälpa dig med förnyelse av recept gäller för:

  • narkotikaklassade eller beroendeframkallande läkemedel
  • läkemedel som inte skrivits ut av läkare på vårdcentral
  • licenspreparat, dvs läkemedel som skrivs på licens.
Du laddar ner Doktor.se app från appstore eller Google Play store.

Doktor.se erbjuder bokningar av corona test via deras app. Du kan boka olika slags tester beroende på om du har en pågående infektion och behöver ett PCR-test för att avgöra om du har Covid-19. Du kan också göra ett antikroppstest efter det att symptomen försvunnit för att veta om du har utvecklat antikroppar mot corona (SARS-CoV-2). Doktor.se corona test har hög kvalitet och uppfyller Folkhälsomyndighetens säkerhetskrav.

 

PCR-testet skickas till din folkbokföringsadress med instruktioner för självprovtagning. Provet måste skickas vidare direkt efter det att du tagit det för att komma fram till laboratoriet inom 72 timmar. Annars kan provet inte analyseras. Bäst är därför att ta testet i början av veckan och inte innan eller under en helg.

 

För antikroppstester krävs att man tar ett blodprov och detta gör man på olika testplatser. Doktor.se samarbetar med Medical Vaccin AB som utför testet. Du bokar både provtagning och väljer plats för detta i Doktor.se app. 

 

Om du ska resa utomlands kan du få ett friskintyg/reseintyg via Doktor.se. Dem hjälper dig då med ett PCR-test där du själv tar provet i svalget och i näsan. Doktor.se kan även erbjuda snabbtester utan intyg. Tänk på att du inte kan använda de vanliga testerna som vården erbjuder för ett reseintyg. Dessa tester gäller enbart om man uppvisar symptom på sjukdom. Själva testet utförs på olika provtagningsenheter som Doktor.se kan erbjuda i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Innebär ditt digitala vårdbesök att du ska betala en patientavgift gäller högkostnadsskyddet precis som för traditionella sjukbesök hos vårdgivare och gränsen för detta är olika beroende vilken region du är folkbokförd i. Högkostnadsskyddet innebär att du inte betalar mer än 1150 kr under en period på tolv månader och därefter är besöken kostnadsfria. Vissa regioner kan ha en lägre gräns. Uppgifterna för högkostnadsskyddet anger du i samband med att du pratar med Doktor.se digitala assistent Elsa.

Det kan variera mellan regionerna hur frikortet ser ut. Om du inte har ett fysiskt frikort ska du logga in på 1177.se för att se om du har ett frikort och hur länge det gäller. Alla vårdgivare har inte anslutit sig till e-frikortstjänsten och för dessa krävs att du kontaktar din vanliga vårdcentral och ber om frikortsuppgifterna.

Tyvärr registreras inte ditt besök hos Doktor.se på frikortet men vårdcentral kan registrera din betalning i efterhand. Faktura plus transaktionsbevis från din bank gäller som kvitto.

Finns behov får du en remiss för vidare vård. I vissa fall behövs provtagning eller utredningar av symptom som kräver en kroppsundersökning och då hjälper Doktor.se till med att få kontakt med en fysisk vårdgivare.

Läkarintyg skrivs ut av läkare medan ett sjukintyg kan skrivas ut av både en sjuksköterska och läkare. Försäkringskassan vill ha en bedömning av läkare vilket betyder läkarintyg.

Om du behöver vara hemma eller ta hand om ditt barn under 12 år längre än sju kalenderdagar behövs ett sådant intyg. Under coronapandemin har dock reglerna för sjukdagar utan läkarintyg tillfälligt ändrats. På Försäkringskassans hemsida kan du läsa mer om antalet sjukdagar utan läkarintyg [länk: https://www.forsakringskassan.se/privatpers/coronaviruset-det-har-galler].

Är ditt barn sjuk en längre tid gäller fortfarande att intyg krävs efter sju kalenderdagar. Du kan kontakta Doktor.se för att få en individuell bedömning så att doktor.se kan avgöra om de kan skriva ut ett sjukintyg.

Doktor.se erbjuder

Doktor.se erbjuder en snabb hjälp för en mängd olika besvär och åkommor. Här får du en professionell bedömning av läkare, sjuksköterskor och psykologer. Alla läkare har svensk läkarlegitimation. Du kan förnya recept, få remiss för vidare vård eller en individuell bedömning vid sjukskrivning, beställa provtagningar eller chatta med läkare i mobilen för att få råd och tips dygnet runt, vardagar som helger. Doktor.se erbjuder även vård för barn från 0 år gamla. Om du ditt barn exempelvis har fått hög feber, någon barnsjukdom eller problem med öron-näsa-hals kan du få hjälp direkt utan att behöva lämna hemmet. Är ditt barn under 16 år ska du som målsman logga in och registrera ditt barns profil. Barn över 16 år kan själv logga in i appen på Google Play store eller appstore.

Receptförnyelse

Du kan kontakta doktor.se om du behöver förnya ditt recept. Du får snabbt receptet till ditt apotek.

Remisser

För att få en remiss kan du kontakta doktor.se som kan hjälpa dig direkt på plats där du är.

Sjukskrivning

Är du i behov av en sjukskrivning? Kontakta doktor.se så kan deras läkare hjälpa dig.

Psykologer

Doktor.se har inte bara läkare och sjuksköterskor utan erbjuder även psykologer. Det kan vara tryggt att i ditt eget hem få kontakt med en psykolog.

Barnsjukdomar

Behöver du vård för ditt barn är doktor.se ett tryggt val. Det kan även hända att det är lite spännande att prata med doktorn via video.

Öron - näsa - hals

Ja doktor.se kan hjälpa dig för besvär i öron- näsa - hals. De flesta besvären går att lösa med bilder och/eller video.

Doktor.se coronatest

På doktor.se kan du boka coronatest via deras app. Det finns olika slags tester beroende på om du har en pågående infektion eller om du vill göra ett antikroppstest för att få reda på om du haft covid-19. Du kan göra ett PCR-test om du misstänker eller har symptom, antikroppstest eller drop in-testning med eller utan intyg.PCR-testet skickas till din folkbokföringsadress med instruktioner för självprovtagning. För antikroppstester krävs att man tar ett blodprov. Du bokar både provtagning och väljer plats för detta i Doktor.se app.Doktor.se erbjuder även drop in-testning för reseintyg och friskintyg.

Så här kommer du igång med doktor.se app

Ladda ner appen

Börja med att ladda ner appen i appstore eller Google Play store. Det kostar ingenting att ladda ner appen och du blir inte avlistad från din nuvarande vårdcentral. För att byta vårdcentral behöver du aktivt göra det valet. 

Logga in med BankID

När du laddat ner appen kan du logga in med hjälp av ditt bankID. Ska du göra vårdärenden för ditt barn kan du i nästa steg välja att söka vård för ditt barn som vårdnadshavare.  

Beskriv ditt ärende

Du får börja med att svara på ett par frågor om varför du kontaktar doktor.se. Med hjälp av detta kan du sedan kopplas ihop med rätt läkare eller sköterska. 

Få hjälp direkt där du är av doktor.se. Ladda ner appen här.

Om doktor.se

Efter starten 2016 är Doktor.se en av Sveriges största aktörer inom digital vård och har som ambition att effektivera och skapa bättre tillgänglighet till svensk sjukvård. Idag driver Doktor.se både fysisk som digital vård och sysselsätter cirka 200 personer. Här arbetar sjuksköterskor, specialistsköterskor, allmänläkare, specialistläkare, psykologer, kuratorer, sjukgymnaster, dietister och rehabkoordinatorer. 

Varför välja doktor.se

Välj Doktor.se om du vill träffa ett vårdproffs som sätter patienten i främsta rummet. Doktor.se matchar alltid patientens behov mot rätt vårdnivå. De har även ett stort utbud av specialistvård.Doktor.se har hög tillgänglighet, patientsäkerhet och patientnöjdhet och de har ett vänligt, personligt och respektfullt bemötande. Doktor.se får mycket fina omdömen och recensioner. Deras app får exempelvis betyget 4.9 av 5 i Google Play store. De samarbetar med Apoteket Kronan och har även traditionella vårdcentraler. Sammantaget gör detta Doktor.se till den bästa nätdoktorn.

Sammanfattning doktor.se recension

Doktor.se erbjuder en av Sveriges snabbaste tjänst för kontakt med läkare och sjuksköterskor online med ett brett utbud av digitala tjänster, kompetenser och vårdutbud. Du kan känna dig trygg att använda Doktor.se. De har hög patientsäkerhet och kontinuitet i kontakterna. De samarbetar med allt från apotek till andra vårdgivare för att ge så god service som möjligt. Doktor.se är en av de största aktörerna i Sverige att erbjuda sjukvård online, men det viktigaste är kanske att Doktor.se har ett vänligt, personligt och respektfullt bemötande med en patientnöjdhet på hela 96% med 700.000 aktiva användare.