Alla läkare online

Ladda ner doktor24 appen här.

Doktor24 omdöme

Doktor24 erbjuder digitalt läkarbesök dygnet runt. Besöken börjar som chatt som sedan kan övergå till video om det behövs.

Få hjälp direkt där du är av doktor24. Ladda ner appen här.

Varför välja en doktor online?

Vill du förnya recept? Boka vaccination? Eller få rådgivning gällande din allergi? En läkare online hjälper dig när det passar dig, var du än befinner dig. Läkare online erbjuder korta väntetider för besök med läkare, sjuksköterskor och psykologer.

Doktor.se bästa nätdoktorn

Doktor24 erbjuder snabb digital och kostnadsfri vård online med läkare och sjuksköterskor men även tjänster som receptförnyelse och psykologbesök.

Vanliga frågor om doktor.se

Doktor24 är gratis för dig när du vill träffa läkare eller psykolog.

Digital vård genom Doktor24 kostar inget, det gäller både för vuxna och barn. Ditt besök ersätts av det landsting som du är skriven i, precis som vid vanliga läkarbesök. Doktor24 erbjuder även fysiska drop-in, exempelvis för vaccination, mätning av blodtrycket eller blodsockret och vissa sjukvårdsärenden. Kostnaderna för dessa besök varierar beroende på behandling. 

Doktor24 kan förnya recept för barn och vuxna om läkare online bedömer att det finns ett fortsatt behov av receptbelagd medicin. Du ser att du fått ditt recept förnyat genom att använda valfritt apotek online som har recepthantering och logga in med ditt BankID. Receptet hämtar du ut på valfritt apotek i Sverige eller beställer du hem medicinerna online. De fall där Doktor24 inte kan hjälpa dig med förnyelse av recept gäller för:

  • Om du hämtat ut läkemedel under de senaste 15 månaderna
  • Beroendeframkallande läkemedel
  • Opioider/smärtstillande läkemedel
  • Preparat som är licenserade eller specialiserade
  • Preparat avsedda för infusion eller injektionsbehandlingar

Doktor24 finns som app för iOS och Android. Du laddar ner appen från App Store eller Google Play.

Doktor24 samarbetar med Apoteket där deras sköterskor utför Antikroppstester. Du kan även göra ett antigentest för covid-19 så länge du är symptom- och smittfri. Doktor24 erbjuder inte PCR-provtagning för tillfället. Har du symptom ska du istället vända dig till 1177.se.

Antikroppstester: Alla personer över 12 år kan testa sig på utvalda Apotek. Doktor24 erbjuder både drop-in och tidsbokningar. Du betalar med kort eller Swish direkt på plats. Du får ett provsvar efter 10 minuter.

Antigentest covid-19: Vill du göra ett snabbtest för covid-19 och är symptom- och smittfri erbjuds detta för vuxna och barn från 2 års ålder. Du eller ditt barn får dock inte komma om ni har varit i ett land där det rapporterats in om nya virusvarianter. Bokningen görs via Doktor24 och provtagningen på utvalda Apotek. Ta med dig legitimation. Du behöver ett svenskt personnummer och Mobilt BankID för att göra snabbtestet. Du får svar inom 3 timmar.

Sjukrådgivning ingår normalt i högkostnadsskyddet men då all digital vård är gratis via doktor24 blir det aldrig blir aktuellt.

All digital vård via doktor24 är gratis och då gäller inte frikort.

Nätdoktorn hos doktor24 hjälper med remiss om du bedöms behöva fortsatt utredning och vård eller om du behöver träffa en läkare med särskild specialkompetens.

Doktor24 kan inte skriva remiss utan hänvisar till din ordinarie vårdcentral för röntgenundersökningar, ultraljud och fysiologiska undersökningar.

Doktor24 kan skriva sjukintyg eller läkarintyg om det inte krävs fysisk undersökning. Läkaren online kan skriva intyg från sjukdag 8 till 14. Ett intyg kan bara skrivas från den dag du vänder dig till Doktor24 för att söka hjälp. Pågående sjukskrivningar förlängs inte och Doktor24 kan inte heller hjälpa till med sjukskrivningar för långdragna besvär. För sådana fall skall du vända dig till din ordinarie läkare.

Elektroniskt utfärdade sjukintyg finns att hitta på 1177.se och övriga intyg som inte utfärdats elektroniskt skickas per post inom några dagar.

Doktor24 erbjuder

Doktor24 erbjuder online läkare, sjuksköterskor och psykologer. Tillsammans med Apoteket AB erbjuder Doktor24 vaccination, provtagning och sjukvård på flera apotek runt omkring i landet.

Doktor24 kan hjälpa dig med en mängd olika besvär och sjukdomar online. Här kan du få hjälp med bedömningar, rådgivningar, recept och remisser. Bedömer läkare online att du behöver en fysisk undersökning kommer du känna dig trygg med att du få hjälp att komma vidare till rätt vårdenhet.

Doktor24 coronatest

Doktor24 erbjuder coronatest, dock inte för dem som har symptom eller de senaste 14 dagarna varit i något land där det rapporterats om nya virusvarianter. Du bokar via appen men vissa mottagningar erbjuder även drop-in. Doktor24 utför coronatester i samarbete med Apoteket AB och erbjuder både antikroppstester och snabbtester/antigentest för reseintyg. De erbjuder inte PCR-provtagning just nu.

Så här kommer du igång med doktor24 app

Via doktor24 app kommer du enkelt igång för att få rätt vård snabbt. Först loggar du in med Mobilt BankID, därefter anger du vilka besvär du behöver hjälp med. Det gör du enkelt genom att välja bland olika vanliga besvär eller söker efter ärendet i sökrutan. Du kommer att få några frågor att besvara innan du träffar en läkare eller psykolog. Du får sedan ett sms när det är din tur. Besöket börjar alltid som chatt och övergår till video om det behövs.

Få hjälp direkt där du är av doktor.se. Ladda ner appen här.

Om doktor24

Doktor24 grundades 2016 och erbjuder digitala besök med korta väntetider hos läkare, sjuksköterska och psykologer med mål om en tillgänglig och hållbar vård med patienten i fokus. Vårdpersonalen som arbetar i tjänsten är handplockade. Alla har svensk legitimation som ofta kombinerar sitt arbete hos Doktor24 med en tjänst inom den fysiska vården.

Varför välja doktor24

Vanliga ärenden som Doktor24 hjälper till med är till exempel receptförnyelser, hudbesvär som utslag, eksem eller akne, infektioner som springmask, ögoninflammation eller urinvägsinfektion men även mental ohälsa när du drabbats av nedstämdhet, ångest eller stress.

Doktor24 inleder alltid all vård genom att ställa några frågor och chatt. Om läkaren online bedömer att det krävs ett videosamtal kommer du att bli erbjuden detta. Doktor24s digitala vårdtjänst använder en prisbelönt teknisk lösning som med hjälp av AI tar reda på vilken vård patienten behöver. Det är därför inte förvånande att Doktor24 får bra omdömen och recensioner om sin app som får betyg 4.7 av fem möjliga i App Store.

Sammanfattning doktor24 recension

Alla digitala besök är kostnadsfria och genom Doktor24 är det enkelt att söka vård och hålla koll på dina ärenden dygnet runt, livet runt. Hos dem kan du får du snabb vård av läkare, sjuksköterskor och psykologer. Dessa är handplockade och har svensk legitimation. Många kombinerar även sitt jobb hos Doktor24 med ett arbete inom den vanliga vården. Doktor24 samarbetar med Apoteket AB och kan erbjuda fysiska mottagningar.