Alla läkare online

Hälsotest - självtester

Självtest

Vilka tester?

Hur fungerar det?

Köp test

Stora hälsotester
Covid-19 test
Vitaminer & Mineraler
Hormoner
Kroppen/Organ
Allergi
Fertilitet & graviditet

Du köper ditt önskade test online och kan direkt gå till nästa steg. 

Du går till ditt närmsta provtagningsställe. 

Svaren kommer snabbt på ditt konto och per mail. 

Stora hälsotester
Covid-19 test
Vitaminer & Mineraler
Graviditet
Kroppen/Organ
Kost
Övriga – alkohol och ledvärk

Du köper ditt önskade test online och kan direkt gå till nästa steg. 

Du går till ditt närmsta provtagningsställe. 

Svaren kommer snabbt på ditt konto och per mail. 

Covid-19 test – pågående & antikroppar
Livsstil – ex fett & hälsa
Könssjukdomar 
Infektioner – ex covid-19 & halsfluss
Mage & tarm – ex laktos & gluten 
Kvinnohälsa – ex HPV & urinvägsinfektion
Familj & släktskap – ex faderskap & NIPT

Du får ett testkit med enkla instruktioner som du använder hemma. 

Du skickar in ditt ditt test med medföljande portofria förpackning. 

Svaren kommer sedan online. Du går in med din unika kod. 

Hälsotest
Covid-19 test – ej privat
Infektionstest
Vitaminer & mineraler
Kvinnohälsa
Graviditet & fertilitet
Prostatatest
Allergitest

Här får du ett test hem där du direkt får svar. Du får ett svar som är positivt eller negativt. Det är som det låter ett snabbtest för att testa om du har eller inte har något. Ungefär som ett graviditetstest. 

Idag vet vi att det finns saker som påverkar vår hälsa och vad vi ska göra för att förbättra vår hälsa och stärka vårt immunförsvar. Med en god hälsa och ett starkt immunförsvar klarar du av exempelvis covid-19 bättre. Mer än någonsin har alla hälsofördelar lyfts fram i debatten kring covid-19. De som drabbas hårdast är de som är rökare, överviktiga, låg d-vitaminnivå med andra ord de som inte har en god hälsa från början. Var ska man då börja för att utreda hur det ligger till med ens hälsa. En del saker kan man se utanpå, tex övervikt medans andra som d-vitaminbrist endast syns på insidan. 

Då kan ett hälsotest vara en bra start för att utreda vad man har brist på eller om det finns några riskfaktorer som pekar mot en framtida diabetes eller kolesterolproblem. Hos Werlabs och Svensk provtagning kan du ta ett paket med flera olika prover eller välja ut enkilda. Har du exempelvis problem med hjärt- och kärlsjukdomar i släkten och vill veta hur du ligger till. 

Hur stärker jag mitt immunförsvar?

Det finns flera sätt att stärka sitt immunförsvar på. Se till att ta hand om din kropp så tar den hand om dig. 

Rör på dig

Fysisk aktivitet minskar risken för infektionssjukdomar och minskad dödlighet och insjuknande i influensa och lunginflammation. 

Rök inte

Rökning ökar risken för svårare sjukdomsförlopp vid exempelvis influensa. Du får ökad infektionskänslighet, sämre blodcirkulation, syretillgång till vissa kroppsdelar minskar och lungfunktionen är sämre. Vill du ha hjälp att sluta röka kan du läsa mer om det på vår sluta röka sida.

Ät extra d-vitamin

Speciellt för oss nordbor är det viktigt att ta extra d-vitamin under vinterhalvåret. Det är svårt att få i sig nog mycket d-vitamin via kosten. Många rekommenderar ett betydligt högre d-vitamin intag än livsmedelsverket. Gör ett d-vitamin test och se hur du ligger till. 

Undvik alkohol

Alkoholkonsumtion minskar kroppens förmåga att bekämpa virus och bakterier. Hostreflexer som behövs för att driva ut bakterier och virus dämpas. 

Håll en hälsosam vikt

Övervikt eller fetma är en riskfaktor för flera olika sjukdomar. När det kommer till alla typer av influensa, såsom H1N1, svininfluensa och covid-19 är det större risk att få ett svårare sjukdomsförlopp vid fetma, BMI över 30. 

Covid-19 test

Vi har tidigare skrivit om att ta ett antikroppstest och där kan du läsa mer. Men kort om dessa sidor som erbjuder olika tester för covid-19.

Med Werlabs eller svensk provtagning kan du gå till en sjuksköterska som tar ett blodprov på dig som sedan analyseras för att se om du har antikroppar mot covid-19. 

Hos Werlabs kan du även testa dig för aktiv covid-19 men endast i centrala Stockholm och Göteborg. Du får då däremot inte ha några symtom utan du ska vara fullt frisk för att få ta testet. 

Dynamic code skickar hem ett testkit till dig. Du kan här även välja att testa dig för aktiv covid-19, dvs om du har en covid-19 infektion i kroppen nu. Hur lång tid svaret tar har varierat lite beroende på trycket på antal test att utföra samt postnords förmåga att leverera.  

Pris hälsotest

Priset för ett hälsotest beror på hur stort test du vill köpa. Det finns flera olika paket hos Werlabs och Svensk provtagning. Fundera på om det är några faktorer som är extra viktiga för dig och hur mycket du är villig att lägga på ett test. Är det något specifikt som du vill veta eller vill du allmänt se hur din kropp mår? Läs igenom och jämför de olika paketen för att veta exakt vad som ingår i varje test. 

Snabbtest - hemma

Hos quick test kan du ta flera tester som ger dig ett svar direkt i hemmet. Du kan tex se om du har en allergi, men inte vilken allergi utan bara att du har någon allergi, eller om du har en sköldkörtelrubbning. 

Quick test säljer även snabbtest för covid-19 antikroppar men dessa säljs endast till företag eller vårdinrättningar och inte till privatpersoner.