Ladda ner kry appen här

Kry omdöme

Kry är en av landets starkast lysande stjärna bland alla läkare online. De har ett starkt varumärke och har sedan starten 2015 vuxit till Europas största digitala vårdgivare. Krys tjänst bygger på ett arbetssätt i tre steg där du först loggar in, berättar varför du söker vård och bokar sedan tid för ett vårdmöte. Ibland kan du bli ombedd att uppsöka närmaste vårdcentral för exempelvis provtagningar, Kry kan då hjälpa till med tidsbokningen. När det är dags för ditt möte blir du uppringd av en läkare. Samma läkare ringer upp dig igen om ett återbesök krävs. Kry är öppet dygnet runt för både vuxna och barn och kan även erbjuda vård på flera olika språk.

Få hjälp direkt där du är av Kry. Ladda ner appen här

Varför välja en doktor online?

Behöver du nå läkare, även specialister, finns dessa ett knapptryck bort även under kvällstid och helger. Att välja en läkare online innebär att du sparar tid och behöver inte lämna ditt hem eller arbetsplats. Få hjälp direkt, digitalt när det passar dig! Glöm tröttsamma väntrum där du kan råka smittas av andra. Online doktorer är verkligen flexibla!

Kry bästa nätdoktorn

Kry hjälper dig med dina symptom dygnet runt via mobilen men har även fysiska vårdcentraler. Kry är Sveriges största nätläkartjänst men de finns även i England, Norge, Frankrike och Tyskland. Kry gör det möjligt för dig att träffa erfarna sjuksköterskor, läkare och psykologer för dig och ditt barn dygnet runt och kan även ta ett helhetsansvar för patientens vård genom att kombinera både digital som fysisk vård. Hos Kry arbetar personal med mångårig erfarenhet av läkarvård, psykologhjälp samt barn- och föräldrastöd. Tillsammans talar de över 25 olika språk. De jobbar kontinuerlig med kvaliteten och belönas för detta av vårdtagare som ger dem goda omdömen och recensioner. Deras bredd, servicenivå och kontinuerliga arbete med uppföljning eller återbesök gör Kry till en av de bästa online läkarna i Europa.

Vanliga frågor om kry

Beroende vilken region som du är folkbokförd i påverkar det patientavgiften för Kry. Det betyder att vissa kan få vård gratis medan andra måste betala. Kry har dock öppet dygnet runt och kan hjälpa dig oavsett var du befinner dig. I vissa regioner erbjuder Kry även hjälp på någon av deras vårdcentraler.

Avgiften för vårdmötet beror på var du är folkbokförd och om du träffar en sjuksköterska, läkare eller psykolog. Högkostnadsskydd gäller. På Kry.se kan du läsa mer vilket pris eller kostnad som gäller för dig. Du informeras innan du bokar mötet vilken avgift som gäller och du kan alltså då välja att avbryta. Ett videomöte kostar inget om det leder till att du får en remiss för undersökning på en vårdcentral. Glömmer du att avboka ett möte kommer det att tillkomma en avgift för detta.

Du kan förnya många recept hos Kry. Du hittar det i menyn längst ner i appen där det finns en kategori som heter ”Recept”. Vissa recept kräver att du behöver prata med en läkare innan du kan få receptet förnyat. När allt är klart kan du sedan hämta ut läkemedlet eller produkten på valfritt apotek eller beställa det via appen.

Du får inte ett recept förnyat om det är äldre än 15 månader. Då måste du istället boka ett möte med läkare som skriver ut ett nytt recept. Narkotikaklassade läkemedel kan inte heller förnyas utan då måste du först bli undersökt på en vårdcentral.

Du laddar ner kryappen från Appstore eller Google play

Kry erbjuder corona test. De kan göra PCR-tester för reseintyg eller friskintyg och antikroppstest.

PCR-test visar om du har en pågående infektion av covid-19. Om du inte har pågående infektion får du ett intyg för att kunna resa. Provsvaret kommer inom 48 timmar och du får det i appen. Personer från 6 år och uppåt kan testa sig för reseintyg. För att provta barn måste en vårdnadshavare registrera barnet i appen. Målsman måste även följa med sina barn under 18 år. Testerna har hög kvalitet och uppfyller Folkhälsomyndighetens krav.
Provtagningen kan göras via drop-in på Kry Miniklinik i Stockholm. För provtagning på Krys vårdcentraler i Stockholm krävs tidsbokning.

Vill du istället testa om du har antikroppar mot covid-19 erbjuder Kry att göra detta på flera olika städer runt om i Sverige. För att se om du har antikroppar tar man ett blodprov som sedan skickas till ett laboratorium. För att kunna boka ett antikroppstest måste du börja med att svara på några frågor i appen, därefter får du remiss till en provtagningsplats. Både remissen och provresultatet finns att hitta i appen. Inom en vecka bör du få ett svar men ibland kan det ta upp till 10 dagar.
Beroende vilken region du är folkbokförd i finns olika åldersgränser för antikropstester. Region Sörmland har en åldersgräns på 18 år, medan övriga regioner har en 16-årsgräns.

Högkostnadsskyddet innebär att du inte betalar mer än 1150 kr under en period på tolv månader och därefter är det kostnadsfritt. Vissa regioner kan ha en lägre gräns.

Du kan se ditt högkostnadsskydd för läkemedel i Kry-appen. Där kan du också beställa hemleverans av dina mediciner, få insyn och kontroll över alla recept och se, följa eller förnya dem.

Det kan variera mellan regionerna hur frikortet ser ut. Om du inte har ett fysiskt frikort ska du logga in på 1177.se för att se om du har ett frikort och hur länge det gäller. Alla vårdgivare har inte anslutit sig till e-frikortstjänsten och för dessa krävs att du kontaktar din vanliga vårdcentral och ber om frikortsuppgifterna.

Tyvärr registreras inte ditt besök hos Kry på frikortet men en vårdcentral kan registrera din betalning i efterhand.

Bedömer läkaren att det finns behov för vidare vård får du en remiss precis som på en traditionell vårdcentral. I vissa fall behövs provtagning eller utredningar av symptom som kräver en kroppsundersökning och då hjälper Kry till med att få kontakt med en fysisk vårdgivare.

Kry kan hjälpa till med vissa läkarintyg och sjukintyg. Baserat på dina symptom eller aktuell situation gör en sjuksköterska eller en nätdoktor en individuell bedömning. Vissa intyg kan göras via ett videomöte men andra intyg kräver fysisk vårdkontakt.
Kry kan även utfärda vab-intyg för barn i åldrarna 0-12 år och intyg för inställd resa eller tävling.
Sjukintyget av Kry skickas direkt till Försäkringskassan och finns tillgängligt online via 1177 Vårdguidens tjänst ”Mina intyg” där du också kan ladda ner det som en pdf.

Under coronapandemin har reglerna för sjukdagar utan läkarintyg tillfälligt ändrats. På Försäkringskassans hemsida kan du läsa mer om antalet sjukdagar utan läkarintyg.

Kry erbjuder

Kry erbjuder konsultation via video i mobilen av en legitimerad läkare, psykolog eller sjuksköterska var du än befinner dig och när det passar dig. Du får rådgivning, recept eller remiss om det krävs vidare behandling. De kan erbjuda helhetsansvar som din digitala och fysiska vårdkontakt.

Kry coronatest

Kry kan du boka coronatest via deras app. Det finns olika slags tester beroende om det gäller PCR-tester för att få ett intyg eller ett antikroppstest. PCR-testerna görs på Krys vårdcentraler och kräver tidsbokning. Du kan även göra en drop in-testning på Kry Miniklinik i Stockholm. Antikroppstester kan göras på flera orter runt Sverige.
Resultatet eller intyget finns sedan att hämta i Krys app.

Så här kommer du igång med Kry app

Ladda ner appen

Börja med att ladda ner appen i Google play eller Appstore. Det kostar ingenting att ladda ner appen och du blir inte avlistad från din nuvarande vårdcentral. För att byta vårdcentral behöver du aktivt göra det valet.

Logga in med BankID

När du laddat ner appen kan du logga in med hjälp av ditt bankID. Ska du göra vårdärenden för ditt barn kan du i nästa steg välja att söka vård för ditt barn som vårdnadshavare. Du kan välja att boka akuttid direkt eller en tid senare när det passar dig. 

Beskriv ditt ärende

Du får börja med att svara på ett par frågor om varför du kontaktar Kry. En läkare, psykolog eller sköterska ringer sedan upp dig på avtalad tid. Behöver ditt ärende ett fysiskt möte så kommer din kry läkare att rekommendera dig detta.

Få hjälp direkt där du är av Kry. Ladda ner appen här

Om Kry

Du kommer igång med Kry genom att ladda ner deras app från App Store eller Google Play till din mobiltelefon. Logga in med ditt mobila BankID och berätta vad du söker vård för. Boka sedan ett möte på den tid som passar dig. Du kan boka en tid framåt eller en akuttid. En läkare ringer dig via appen och ni samtalar med varandra genom ett videosamtal. Om det krävs fysisk undersökning kan du få hjälp med bokningen till någon av Krys vårdcentraler. Gäller mötet ett barn behöver barnet vara med i mötet.

Varför välja Kry?

Om du väljer Kry får du träffa läkare eller psykolog Inom 30 minuter. Eller så bokar du en tid längre fram som passar dig. Kry ordnar med diagnos, recept eller remiss. I en del fall krävs till exempel provtagningar eller kroppsundersökningar på en vårdcentral och då slussas du snabbt vidare. Om vården kräver ett fysiskt besök får du hjälp med bokningen och en tid på en vårdcentral inom 24 timmar. Kry följer sedan upp så att du får en god och trygg vård.För Kry är kvalitet ett ledord som genomsyrar allt och de strävar ständigt att bli ännu bättre för att de ska kunna ge sina patienter vård av bästa möjliga kvalitet. Krys läkare och psykologer är legitimerade, har alla erfarenhet av primärvård och erbjuds kontinuerlig kompetensutveckling i tjänsten. För att ge den största möjliga nyttan av digitala vårdmöten samarbetarar Kry med Meds, Lloyds Apotek, Unilabs och Synlab.94% av deras patienter uppger att de får hjälp och deras app får betyg 4,9 av 5 i App Store. Det är därför de kan uppvisa över 94% i patientnöjdhet!

Sammanfattning Kry recension

Kry har ett av det starkaste varumärket inom läkare online. De erbjuder korta väntetider och dessutom vård på 25 olika språk. I appen kan du se dina recept och beställa hem läkemedel och på deras webbplats kan du söka efter information om olika symptom eller sjukdomar och där är det även lätt att boka ett digitalt vårdmöte om du vill ha mer hjälp. En läkare, sjuksköterska eller en psykolog gör en individuell bedömning baserat på dina symptom och vad som kommer fram under mötet. Du får sedan förslag på behandling eller hänvisad eller remitterad till vidare vård. I många fall erbjuds kontinuerlig uppföljning eller återbesök.