Ladda ner Min doktor appen här.

Min Doktor omdöme

Min Doktor erbjuder digitalt läkarbesök dygnet runt. De jobbar främst med meddelanden som form för kommunikation. Du skickar ett meddelande till dem och du får inom kort ett svar tillbaka. Därefter kan du när du själv har möjlighet och tid skicka ett svar. Du får skicka in bilder om det behövs för att doktorn ska kunna ställa en diagnos och hjälpa dig. Sedan start har Min Doktor hanterat över 1 miljon digitala patientärenden.  

Få hjälp direkt där du är av doktor.se. Ladda ner appen här.

Varför välja en doktor online?

Behöver du få vård snabbt? Eller slippa krångel? En nätdoktor når du när det passar dig, dygnet runt och var du än befinner dig. Att välja en läkare online innebär att du sparar tid och du behöver inte åka iväg för att sitta och vänta i ett väntrum. Nätdoktorer frigör tid och resurser för den ordinarie sjukvården som kan lägga resurser på patienter som verkligen behöver fysiska läkarbesök.   

Min doktor bästa nätdoktorn

Min Doktor erbjuder en trygg digital kostnadsfri vård som alltid är öppet. De tar emot barn från 6 månaders ålder. De har läkare, psykologer, barnmorskor, fysioterapeuter och sjuksköterskor. De kan även erbjuda fysisk vård.

Vanliga frågor om Min Doktor

Ja, alla onlinetjänster i Min Doktor appen är gratis.

Bokar man läkare online hos Min Doktor är dessa besök kostnadsfria, men de erbjuder även fysiska vård- och vaccinationsmottagningar. Kostnaderna för dessa fysiska besök varierar beroende på vad som efterfrågas.  

Man kan förnya de flesta recept hos Min Doktor om den behandlande nätdoktorn gör den bedömningen. Min Doktor förnyar recept för max tre månader åt gången men undantag av preventivmedel som förnyas för ett år.

De fall där Mindoktor.se inte kan hjälpa dig med förnyelse av recept gäller för:

  • Antibiotika, där patienten istället erbjuds en ny medicinsk bedömning.
  • Narkotikaklassade läkemedel

Du laddar ner Min doktor app från appstore eller Google Play store.

Min Doktor har fysiska mottagningar med drop-in för corona tester och inga bokningar behövs. De tar endast emot dem som inte har några symptom. Har du symptom hänvisas du till 1177.se för att boka ett test.

Antikroppstest kan tas om du vill veta om du har haft covid-19. Min Doktor har drop-in för antikroppstest på någon av sina fysiska mottagningar. Testet kan tas av vuxna och barn från 2 års ålder. Vårdnadshavare måste alltid följa med barn under 18 år till provtagningen. Efter ungefär 10 minuter får du testresultatet.

PCR-test med intyg erbjuds på alla deras mottagningar. Test utan intyg går endast att ta på vissa mottagningar under begränsat antal dagar och tider.   

Du behöver eget BankID samt svenskt personnummer för att testa dig. Provsvaret finns sedan att hitta i deras app eller hemsida.

När Min Doktor skriver ut läkemedel gäller samma högkostnadsskydd som för vanliga vårdcentraler. Digital sjukrådgivning via Min Doktor är gratis varför det aldrig blir aktuellt med högkostnadsskydd.

All digital vård via Min Doktor är gratis. Besöker du en av deras mottagningar med drop-in ska du spara kvittot och registrerar det nästa gång du besöker din vårdcentral.

Nätdoktorn hos Min Doktor avgör om och vilken typ av remiss till annan vårdinstans som behövs. Ibland kan du även bli remitterad inom Min Doktor. Det kan t.ex gälla remisser till fysioterapeut eller sjukgymnast, eller omvänt.

Om det inte krävs fysisk undersökning kan Min Doktor skriva läkarintyg. De sjukskriver som regel inte för längre period än 14 dagar. Om du behöver sjukintyg att visa upp för exempelvis en researrangör och det finns medicinsk grund för detta kan Min Doktor även hjälpa till med detta.

Min Doktor förlänger inte en pågående sjukskrivning. I dessa fall hänvisas du till din ordinarie läkare som får avgöra dina besvär och din arbetsförmåga.

Min Doktor erbjuder

Via Min Doktors app kan du snabbt och enkelt söka vård och kommunicera med läkaren. Du kommunicerar i första hand via e-post och chatt och som komplement via telefon eller video om nätläkaren bedömer att det behövs för att bedöma ditt vårdbehov. Min doktor har öppet dygnet runt.

Min Doktor coronatest

Min Doktor erbjuder coronatest, dock inte för dem som har en pågående infektion och har symptom. Det går inte att boka via appen utan du ska istället besöka en av deras mottagningar med drop-in som finns på flera orter runt om i landet.

Mindoktor.se erbjuder drop-in för antikroppstester och för reseintyg men även pendlarintyg för dig som regelbundet passerar gränsen till Danmark.

Så här kommer du igång med Min Doktors app

Du kommer igång med Min Doktor genom att logga in med ditt mobila BankID i deras app (som du laddar ner i Google play eller appstore) och besvara frågorna i ett formulär som du sedan skickar in. Du kommer sedan att få mejl där en läkare svarat. Nu erbjuds du möjlighet att chatta med nätdoktorn om ditt ärende. I vissa fall behövs ett videosamtal för att läkaren ska kunna ställa diagnos och då kommer ni tillsammans överens om lämplig tidpunkt för detta. Videosamtalet genomförs enklast via Min Doktors app.

Få hjälp direkt där du är av doktor.se. Ladda ner appen här.

Om Min Doktor

Min Doktor grundades 2013 av en skånsk läkare som såg digitaliseringen som en möjlighet att förbättra vården för både patienter och vårdprofessionella. De erbjuder barnmorskor, fysioterapeuter, psykologer och specialistläkare med svensk läkarlegitimation.

Primärt använder de sig av skriftlig asynkron kommunikation, dvs det är inte en renodlad online tjänst. Min Doktor gör detta för att få full koll på vad som är bedömt, sagt och rekommenderat och kan samtidigt dra nytta av olika beslutstöd för att minska risken för felbedömningar. Det ökar patientsäkerheten. Om video eller telefonsamtal behövs kommer patienten att erbjudas detta.

Varför välja Min Doktor

Har du besvär som lämpar sig för digital vård ska du välja Min Doktor för att få snabb kontakt med läkare dygnet runt. Min Doktor erbjuder kommunikation i form av meddelanden eller chatt där man skickar in ett meddelande som senare besvaras och du i lugn och ro kan svara när det passar dig. Min Doktor använder sig även av video och/eller telefonsamtal vid behov. De har även ett tjugotal fysiska, sjuksköterskeledda mottagningar med drop-in på flera orter runt om i landet där de bland annat erbjuder vaccinationer och coronatester. Min Doktor får överlag goda omdömen och recensioner och har även tilldelas flera utmärkelser.

Sammanfattning Min Doktor recension

Med runt 100 medarbetare och 150 läkare, fysioterapeuter, barnmorskor och psykologer erbjuder Min Doktor en snabb dygnet runt vård för vuxna och barn. Dessa jobbar deltid hos Min Doktor och övrig tid jobbar de på fysiska vårdcentraler och sjukhus. Deras helt digitala arbetsprocess gör vården både enkel och effektiv, tillgänglig dygnet runt för patienter.