Vårdcentral i Sunne online

Letar du en vårdcentral i Sunne? Då vill vi tipsa dig om att istället besöka en doktor online. De kan hjälpa till med fler besvär än du tror. Skulle de se att ni behöver provtagning får du en remiss för det, recept skickas direkt till apotek så du i lugn och ro kan hämta ut detta på närmsta apotek i Sunne eller beställa hem din medicin direkt i brevlådan. Skulle det vara så att dina besvär behövs ses över av en läkare på en vårdcentral i Sunne kommer din doktor online att hjälpa dig med ett besök hos en lämplig husläkare i Sunne. 

Online doktor

Fördelar

Vårt betyg

Ladda ner app

5/5
5/5
3.5/5
3/5

Hitta en husläkare i Sunne

 

Det finns många fördelar med att kontakta en doktor online istället för att besöka en vårdcentral i Sunne. De främsta fördelarna är att du får hjälp direkt, ingen väntetid för att träffa din husläkare i Sunne, du behöver inte ta dig någonstans och du slipper bli utsatt eller utsätta andra för smitta i väntrummet på vårdcentralen.

Läkare online är ett enkelt, tryggt och snabbt sätt att få sjukvård. Du loggar in med BankID och beskriver dina problem. Du väljer om du vill chatta, ha videosamtal eller prata med en läkare eller sjuksköterska beroende på dina besvär.

Vill du verkligen sitta i ett väntrum på din vårdcentral i Sunne med andra sjuka?
Kanske någon som smittar dig med kräksjuka eller influensa så du blir ännu
sjukare? Eller ännu värre mässling, TBC och andra farligare sjukdomar som
kommit tillbaka i våra väntrum.

Nej kontakta en doktor online istället. De kan hjälpa med många
olika besvär och om det kräver blodprov skickar de dig till en provtagning i
Sunne.

Det finns många olika doktor online idag och du kan välja
mellan att prata med en doktor eller sjuksköterska i meddelandeform eller på
video. Lite beroende på vad ditt besvär gäller och vilken doktor online du
väljer. När du besöker Sunne vårdcentral för ett mer akut ärende så är det mest troligt så att du ändå inte får träffa din husläkare utan den läkare som har en ledig tid den dagen. 

Vilken läkare online ska jag välja?

Det kommer fler och fler doktor online så det kan vara svårt att välja. Skillnaderna kanske inte är så jättestora vid första anblick.

Är du i behov av en specialist kan du läsa på vilka specialister som finns tillgängliga hos den online doktorn. Det kan även skilja hur man kan kommunicera med en doktor och om du kan välja när du vill ha hjälp. En sak som är säkert är att om du är ute efter en närakut Sunne så kommer du att snabbt få hjälp från en läkare online och slipper ge dig iväg sent på kvällen eller helgen för att uppsöka en närakut i Sunne eller kanske till och med i en närliggande stad då inte alla kommuner har en egen närakut. Är det däremot ett akut ärende så bör du kontakta 112 direkt. 

De flesta läkare online är lika i sina erbjudanden. Det kan därför vara svårt att hitta kriterier att använda sig av vid sitt val av online doktor. Läs på lite på deras sida och prova sedan. Är du inte nöjd kan du prova en annan.

En del läkare online skriver att patientkostnaden är 0 kr medan andra skriver att kostnaden är densamma som ett besök till en fysisk vårdcentral. Undersök på sidan vilka kostnader som gäller för den valda nätläkaren. Kostnaden kommer inte att bli högre när du kontaktar en online doktor än när du går till en vårdcentral i Sunne. 

Vi kan rekommendera doktor.se som vi själva har använt både för vuxna och barn. De erbjuder både röst, video och chattsamtal så du kan välja fritt vilket du är bekväm med och passar just detta ärende.

Förutom de läkare online vi pratar om på denna sida finns det några  Sunne vårdcentraler som erbjuder onlinebesök för sina listade patienter. Dessa tar vi inte upp här då de inte är tillgängliga för alla.

Fördelar med doktor online

När kan man kontakta en doktor online?

Du kan kontakta en doktor online för så gott som alla besvär som du
annars skulle gå till en vårdcentral i Sunne eller närakut i Sunne för. En läkare online kan alltid rådge dig om ditt besvär skulle behöva ett fysiskt besök hos din husläkare i Sunne eller en närakut i Sunne. 

Här kommer några av alla exempel på när du kan kontakta en
doktor online istället för att uppsöka en vårdcentral i Sunne. Förutom dessa finns det mycket mer som en läkare online kan hjälpa dig med. Det finns specialister, psykologer och allmän läkare hos en online doktorn. Så du kan få hjälp med de flesta av dina besvär. 

Covid-19 / corona

Misstänker du att du har corona eller covid-19 som sjukdomen heter? Kontakta en doktor online först för rådgivning så slipper du riskera att smitta ner andra eller dig själv. Har du akuta besvär kontakta 112 direkt.

Löss

Det finns receptfria behandlingar på apoteket. Om dessa inte hjälper eller om du vill rådfråga hur du ska behandla kan du kontakta en doktor online.

Värk

Värk kan vara mycket, allt från en molande kronisk värk till akut ryggskott. Ring en doktor online och rådfråga om din värk.

Fästingbett Borrelia och TBE

Fästingbett är vanligt och i en del fall kan man ha otur att få borrelia eller TBE. Misstänker du borrelia eller TBE kan du kontakta en online doktor som hjälper dig vidare.

Ont i halsen

Det mesta går att se genom att visuellt visa en läkare online din hals, genom video eller bild. Ifall doktorn inte kan bedöma dina besvär endast genom att se din hals skickar de dig vidare för provtagning. ​

Allergi

Har du eller misstänker du kan du kontakta en doktor online. Du kan få en diagnos eller råd till vilken medicinering som passar dig. Även andra allergiska besvär kan du få hjälp med.

Springmask

Klåda i rumpan på små barn kan betyda springmask. En läkare online kan skriva ut recept om barnet är för litet för att ta piller. Du kan även få rådgivning för att komma fram till vad det är som orsakar klådan.

Kräksjuka/magsjuka/vinterkräksjuka

Om du kräks och blir riktigt dålig kan du kontakta en doktor online för att få rådgivning. Du ska inte bege dig direkt till en vårdinrättning då du riskerar att smitta ner andra som väntar.

Vattkoppor

Vattkoppor är något som de flesta barn får någon gång. Det kan vara väldigt besvärligt för en del barn. Det kliar och ibland kan kopporna sätta sig på ställen som orsakar obehag såsom exempelvis nära ögat. Kontakta en doktor online så får du hjälp direkt. Åk inte in till en vårdinrättning då du kan smitta ner andra.

Ont i magen

Det finns många orsaker till att man har ont i magen. Har du återkommande eller långvariga besvär kan en doktor online hjälpa dig utreda orsaken.

Influensa

De flesta får influensa flera gånger under sitt liv och för de flesta är det inga problem. En del kan dock får stora besvär och må riktigt dåligt. Kontakta en online doktor om du behöver råd för din influensa. Du bör inte uppsöka en vårdinrättning om du misstänker influensa då du kan smitta andra som kan drabbas hårt.

Eksem och hudbesvär

En doktor online kan hjälpa dig utreda vad ditt eksem eller hudbesvär kan vara, såsom nässelutslag eller ringorm m.m. Du kan få råd om behandling eller läkemedel. En doktor online kan skicka dig vidare på provtagning om det behövs eller skriva ut recept till dig.

När kan man inte kontakta en doktor online?

Du kan nästan alltid kontakta en doktor online när du skulle uppsökt en vårdcentral i Sunne men är det ett akut tillstånd ska du alltid ringa 112. De gånger du inte heller skulle ringa din vårdcentral i Sunne för att sätta dig i väntrummet och vänta på en tid. Även många av de besvär som du skulle uppsöka en närakut i Sunne skulle kunna hjälpas genom att kontakta en läkare online. 

En online läkare kan skicka dig att ta blodprover på närmsta mottagning eller vårdcentral i Sunne. Beroende på dina besvär kan läkaren be dig skicka bilder eller video på dina besvär. Mer än man tror kan faktiskt hjälpas genom en online doktor. Det finns en del saker däremot som kräver att doktorn kan se och känna på dig. Du kan däremot alltid kontakta en doktor online först för att få vidare råd om du bör uppsöka en husläkare i Sunne. 

Måste jag ha BankID?

Ja de allra flesta om inte alla kräver att du har ett BankID för att logga in. Detta är för din säkerhet för att de ska kunna veta att du är du. Men även för att ingen annan ska kunna använda ditt namn eller personnummer för att kontakta en läkare online.

Så här går det till:

Förfarandet kan skilja sig en del beroende på vilken doktor online du väljer. Men det är ganska lika hos de flesta. Det är enkelt och mycket mindre besvär än att kontakta en vårdcentral i Sunne och gå dit för att få hjälp av din läkare.

Letar du barnläkare i Sunne?

Att få besöka en barnläkare i Sunne kan innebära långa väntetider. Hos en doktor online kan du direkt få kontakt med en barnläkare.

När ens barn blir sjuk kan man känna sig hjälplös ibland. De blir även ofta sjuka mitt i natten.  Istället för att dra iväg sitt sjuka barn och ta sig till en öppen jourmottagning, närakut eller vårdcentral i Sunne kontakta en doktor på nätet. 

Du slipper besväret med att få med dig ditt sjuka barn till en barnläkarmottagning i Sunne, eller om det sker utanför dagtid till en närakut i Sunne. Hos en doktor online kan du få hjälp direkt, dygnet runt. Du slipper sitta i ett väntrum på din barnläkarmottagning i Sunne eller hos en närakut i Sunne och försöka roa ditt barn.  

En annan fördel med att kontakta en läkare online istället för att besöka en vårdcentral i Sunne är att du inte riskerar att bli utsatt för andra smittor i väntrummet. Men även att inte ditt barn smittar ner andra. 

Du får snabbt hjälp och om det behövs medicin skriver din läkare online ut ett som du direkt kan hämta på närmaste apotek i Sunne. 

Skulle det vara så att nätläkaren bedömer att någon behöver fysiskt titta på ert barn rekommenderar de er att besöka er lokala barnläkarmottagning i Sunne.

Behövs blodtagning skickar de en beställning till en
vårdcentral i Sunne där ni kan gå och ta ett blodprov. Doktor online tittar sedan på detta och kontaktar er igen.

Doktor online är precis som en fysisk vårdcentral i Sunne gratis för
barn under 18 år.

Hur hittar jag en barnläkare i Sunne?

Att kontakta en läkare online för ditt barn istället för att besöka en vårdcentral i Sunne är lika enkelt som för en vuxen. Du loggar in med ditt eget BankID men väljer att du söker för ditt barn. Sedan får du beroende på vad du valt för kontaktsätt och vilken läkare online du valt prata, videochatta, skicka meddelande eller bilder till en läkare eller sjuksköterska.  Läkaren eller sjuksköterskan pratar, ser, läser eller lyssnar på ditt barn för att se vad besvären beror på. Det blir både enklare och tryggare för ditt barn att slippa åka iväg till en barnläkarmottagning i Sunne och istället kunna sitta tryggt i sitt hem och prata med en barnläkare. 

Behöver ni recept skrivs det snabbt ut och ni kan åka till ert närmsta apotek i Sunne direkt. Behöver det göras provtagningar skickar nätdoktorn in en beställning till en provmottagning i Sunne och ni kan lugnt gå dit när det passar er och risken för kö kanske är mindre.

När ditt barn blir sjukt loggar du enkelt in med ditt BankID och väljer sedan att besöket gäller ett av dina barn genom deras personnummer. Därefter fungerar det på samma sätt som när du söker för dig själv.

Viktigt att tänka på är att du inte kan använda en online doktor om ditt barn är under 6 månader. Då hänvisar de dig till barnläkarmottagning i Sunne, närakut Sunne eller akutmottagning beroende på vad ni behöver hjälp med.

Förutom alla möjliga åkommor som en online doktor kan hjälpa ditt barn med så finns det även psykologhjälp och råd att få.