Wiki

Här kan du läsa mer om olika sjukdomstillstånd, vanliga sjukdomar eller annat som vi ofta får frågor om. Önskar ni läsa mer om något speciellt ämne kontakta gärna oss så kanske vi tar med det i ett framtida artikel. 

Vanliga frågor

Bäst mot gaser i magen

Bäst för gaser i magen Gaser i magen är oftast inget farligt utan handlar om att man sväljer luft och den mat vi äter. Med det sagt så kan däremot

Klump i halsen sköldkörteln

Klump i halsen? Sköldkörteln Sköldkörteln sitter på halsens framsida nedanför struphuvudet och har en viktig funktion för vår att vår kropp ska fungera. Problem med rubbningar av sköldkörtelhormon är vanligast

lungor rökare vs icke rökare

Sluta röka

Vi vet att rökning inte är bra för hälsan men det kan vara jättesvårt att sluta. Här har vi skrivit en artikel om vad som händer i din kropp när du slutar röka och hur snabbt du kan se förbättringar i din hälsa.

Vanliga sjukdomar

springmask

Springmask

Springmask får många småbarnsföräldrar tyvärr uppleva. Det är ofarligt men besvärligt. Barnen kan vakna av att det kliar och hela familjen behöver genomgå behandling samtidigt för att bli av med dem.

Löss

Löss är inte farligt men det är inte trevligt att få och kan vara svårt att bli av med. Det finns som tur var receptfria medel att köpa för att bli av med dem.

fästing head

Fästingbett - TBE & Borrelia

Av ett fästingbett finns risken att få TBE och borrelia. Mot TBE kan man vaccinera sig men däremot finns det inget man kan göra för att skydda sig mot borrelia. Läs mer om vad de olika sjukdomarna innebär och hur de kan behandlas.

Pollenallergi

Pollenallergi är vanligt och många lider sig igenom pollensäsongen. Men det finns även de som har besvär av pollen under vinter och höst. Misstänker du att du kan lida av pollenallergi.